Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Varför ger ni inga julklappar, Haparandabladet?

Publicerad: 14 December 2010, 12:45

Haparandabladet ger inte några julklappar till sina annonskunder utan skänker julklappspengarna till en fond som hjälper de mest utsatta barnfamiljerna i kommunen. Örjan Pekka är tidningschef på Haparandabladet.


Vi kan se att antalet sociala utredningar om barn ökar i Haparanda och att barnen ofta kommer i kläm när föräldrarna mår dåligt. Vi som har jobb spenderar byxorna av oss i jultider samtidigt som vissa barn inte får några julklappar alls. Därför skänker vi julklappspengarna, 15 000 kronor, till den sociala fonden i Haparanda.

Men ni vill också hålla er på den säkra sidan när det gäller risken för bestickning gentemot era annonskunder?

Ja, det är en pluseffekt. Varje år har vi haft en diskussion om vad vi ska ge och var egentligen gränsen för bestickning går. Man måste fundera på vad som händer om man skickar en fläskig chokladask till en lokal handlare. Nu slipper vi fundera på det och ger istället pengarna till sociala fonden i Haparanda. Annonsörerna får en julhälsning där vi skriver att de är med och hjälper många som har det tungt.

Vad ska fonden göra med pengarna?

Jag har inte velat lägga mig i. De som arbetar med det här vet var pengarna behövs. Men tanken är att de ska kunna användas lite friare än det försörjningsstöd som kommunen annars betalar ut. Jag vill att behoven ska styra och att de mest behövande familjerna ska få hjälp.

Vilka reaktioner har ni fått?

Personligen har jag pratat med många som tycker att det här är riktigt bra. Och när jag la ut det på Facebook fick jag många kommentarer om att det var vackert gjort.

Får redaktionen på Haparandabladet någon julklapp?

Jodå, det får de. Men jag kan inte avslöja vad.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.