Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Varannan svensk orolig för nätjättarnas påverkan

Publicerad: 27 Mars 2018, 04:57

Mer än varannan svensk (58 procent) är orolig för att nätjättar som Google och Facebook kan påverka riksdagsvalet i höst. Det visar en färsk undersökning.


Ämnen i artikeln:

GoogleFacebook

Enligt en undersökning från Demoskop, som Expressen beställt, svarar mer än varannan tillfrågad (58 procent) att den är orolig för att nätjättarna kan påverka höstens riksdagsval. I gruppen äldre är oron ännu mer utbredd (65 procent).

Digitalisteringsminister Peter Eriksson (MP) kommenterar resultatet:

”Det positiva med mätningen är att det finns en växande insikt om de risker och problem med det som skrivs på nätet. Jag jobbar för att plattformarnas ansvar måste stärkas”, säger Peter Eriksson till Expressen, och fortsätter:

”Jag tror att man kan vara ganska säker på att de här stora plattformarna kommer att påverka valet. Det kommer mer än någonsin tidigare vara ett val som avgörs på nätet.”

Regeringen har kallat Google och Facebook till ett möte den 13 april för att diskutera nätjättarnas hantering av hatiskt och kränkande material på deras plattformar.

Undersökningen bygger på 1 340 intervjuer med Demoskops slumpmässigt telefonrekryterade webbpanel. Läs mer om undersökningen här.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

GoogleFacebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.