Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Var det svårt att få med poeterna, Re:public?

Publicerad: 18 Maj 2010, 10:48

Nya Re:public innehåller en bröllopsspecial med dikter från några av de poeter som vägrade skriva dikter till Victoria och Daniel


Nej, inte alls, det fanns en stor vilja att vara med. Många var positiva även om alla inte ville ställa upp. Poeter jobbar på olika sätt, vissa kommenterar inte konkreta situationer eller dagsaktuella händelser, säger Anders Birgersson, ansvarig utgivare för Re:public.

Hur fick ni idén?

Den uppstod redan när tonen sattes vid förlovningen, när vanligtvis seriösa journalister började rapprotera ut ur det blå. Rapports reporter sade något i stil med att det här är naturligtvis en stor glädje för hela svenska folket. Men jag kände ingenting, och det gällde många andra jag pratade med.

Men nu bidrar ni själva till hypen, med en bröllopsspecial?

Problemet med mediebevakningen är att det inte är de intressanta frågorna runt monarkin som tas upp, utan helt andra saker. Jag tycker att vi gör medielandskapet betydligt rikare med vår bröllopsspecial.

Vad stör du dig mest på i den allmänna mediebevakningen?

Att medierna okritiskt bygger varumärke åt en av de få odemokratiska institutioner vi har kvar i Sverige.

Re:public bröllopsspecial

Innehålelr dikter av Aase Berg, Göran Greider, Jenny Tunedal och Thomas Tidholm samt teckningar av Macode Lindhe, Frida Farm, Carl Johan de Geer, Hop Louie och Liv Strömqvist.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.