Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vandalisering mot Eskilstuna-Kuriren

Publicerad: 23 April 2013, 06:08

En vandaliserad bil och saboterade grindar in till tidningshusets gård är verklighet för Eskilstuna-Kuriren.


Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Eskilstuna-Kurirens chefredaktör skriver i dag under rubriken Vi låter oss aldrig tystas. Hot och kriminalitet har nått lokaltidningen. En reporter som har bevakat krogbranschen har fått sin bil vandaliserad, och grindarna till tidningens gård i centrala Eskilstuna har saboterats.

Självklart kan vi inte bevisa att händelserna har med vår rapportering att göra, det kan vara en slump., skriver PeO Wärring, chefredaktör och ansvarig utgivare för Eskilstuna-Kuriren.

Vidare skriver han:

Men krogbranschen kantas sedan länge av påtryckningar, hot, beskyllningar och motbeskyllningar. Vissa händelser har varit mycket allvarliga. Alla minns vi Stattbranden, där över 100 människoliv var i stor fara, och flera andra brandattentat mot restauranger. Många har berättat vad de utsatts för och i minst ett fall hotades en person så allvarligt att personen och familjen fick flytta från Eskilstuna.

De goda krafterna måste samlas för att en gång för alla stoppa de destruktiva krafterna. För tidningen är det självklart att finnas i denna krets. Vi tar stark ställning mot skumrasket som finns inom delar av restaurang- och nöjeslivet. Vi vill vara en positiv kraft för att utveckla Eskilstuna till en bättre plats för alla att leva på.

Vi kommer aldrig att tystna på grund av dolda eller öppna hot.

Medievärlden har sökt PeO Wärring för en kommentar.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Eskilstuna-Kuriren

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.