Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Väktare åtalad för hot mot ledarskribent

Publicerad: 11 April 2013, 05:38

Efter att ha läst en text om moskébyggen hotade väktaren att döda Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Igår åtalades mannen i Stockholms tingsrätt för olaga hot, skriver Aftonbladet.

Han skrev bland annat: ”Du är en måltavla. Om du verkligen bor i den lilla stuga på [adressen] som du är skriven på är det ju märkligt att ingen har släckt ditt usla liv redan.” och: ”Det jag mest kommer att bry mig om i framtiden, näst efter mina närståendes vällevnad, är att sådana som du går en skräckfylld död till mötes”.

Det var dock inte polisen, utan Aftonbladets it-avdelning, som lyckades spåra mannen, trots att han hade använt anonymiseringstjänsten Tor.

Åklagaren yrkar på villkorlig dom och böter.

Anders Lindberg skriver själv om hoten och hur de påverkat honom och hans familj: ”Att förklara för sitt barn att människor vill skada pappa är ohyggligt jobbigt. En femåring är tillräckligt stor för att se att något är väldigt fel, men för liten för att egentligen förstå. Hot påverkar vardagen, kanske mest genom känslan av osäkerhet. Den förändrar mer än man vill erkänna för sig själv. Istället skäms man nästan, är det kanske jag som överreagerar? Kanske borde jag inte skriva om ämnen som rasism och flyktingpolitik?

Läs hela texten på aftonbladet.se 

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.