Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad talar för att Efter Arbetet överlever, Bo Bernhardsson?

Publicerad: 17 Februari 2009, 06:46

På fredag är det premiär för Efter Arbetet i pappersform. Tidningen, som ska komma ut varje fredag, görs i samarbete mellan ETC Förlag och Tidningsföreningen Efter Arbetet. En av initiativtagarna är Bo Bernhardsson, tidigare chefredaktör för Arbetet och numera riksdagsledamot.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

– Det krävs inte alls lika stora ekonomiska resurser för att göra en veckoslutstidning jämfört med en dagstidning. Vi har redan nått vårt första mål, snart är vi uppe i 2 500 prenumeranter.

Varför behövs Efter Arbetet?

– Storstäderna domineras kraftigt av borgerlig press och av tidningsägare som drivs helt av kommersiella krafter. Vi hoppas kunna fylla lite av tomrummet.

– Vi vill ge andra perspektiv, till exempel på arbetsmarknadsjournalistiken som har förfallit på senare år. I dag handlar det bara om aktiemarknaden och väldigt lite om hur folk egentligen har det.

Vad skriver du om i premiärnumret?

– Om att krispolitiken är enbent. Det talas bara om garantier till banksektorn. Jag saknar ett trygghetspaket för vanligt folk, där vi lyfter a-kassan och sjukförsäkringen.

Ni har funnits på nätet i några år, varför är det nödvändigt att också komma ut på papper – förutom presstödet?

– Jag tror att papper och nät kan dra nytta av varandra. Pappret är långt ifrån slut.

Johan Ehrenberg på ETC blir ansvarig utgivare för Efter Arbetet. I ett pressmeddelande beskriver han den som en ”veckoslutstidning för vanliga människor”. Är det en bra beskrivning?

– Ja, men jag hoppas att den också locka de ovanliga.

Hur många prenumeranter hoppas ni på?

– I slutet av året hoppas jag att vi har stabiliserat oss runt 3 000.

Delar av materialet i Efter Arbetet kommer att produceras en redaktion i Malmö. Ledarsidan har beteckningen oberoende socialdemokratisk. Förutom Bo Bernhardsson kommer Petter Larsson, Magnus Wennerhag och Hanna Pettersson att medverka på ledarsidan.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.