Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad ska du prata om på tv i kväll, Sören Karlsson?

Publicerad: 8 April 2010, 10:41

Kvällens Debatt i SVT ska delvis ägnas åt dödsmisshandeln av en 73-årig kvinna i Landskrona. En av de medverkande är Sören Karlsson, ansvarig utgivare på hd.se.


   Vad jag förstått handlar det om mediernas roll i förhållande till bloggar, Facebook-grupper och annat när det gäller det som hänt i Landskrona. Jag ska försöka förklara hur vi gör och hur vi tänker. Snabbt förklara vad pressetik är helt enkelt.

Hur tycker du att HD skött bevakningen?
   Jag tycker vi har skött oss bra. Jag har inget att anmärka. Men sedan finns det vissa som tycker att vi borde outa invandrare mer. Och det är väl vad det handlar om i kväll.

Har ni legat på en bra nivå där?
   Bra nivå? Vi har inte ändrat nivå. Vi följer spelreglerna så gott det går. Anser man att det har hög relevans att en misshandelsmisstänkt inte är svensk ska man publicera det. Vi tycker inte det.
   Men vi har inte lagt ner så mycket krut på att ta reda på hans ursprung. Vi har inte heller lagt ner något krut på att ta reda på hans sexuella läggning.

Programmet börjar 21.30 i SVT 1. Det sänds också live på SVT Play.

Läs mer på hd.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.