Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag13.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad ska du bjuda kulturministern på, Peter Franke?

Publicerad: 31 Januari 2011, 12:31

Värmlands Folkblads chefredaktör Peter Franke skrev ett öppet brev till kulturminster Lena Adelson Liljeroth på ledarplats. I brevet bjöd han henne till VF för att tala om presstödet och vilken roll det spelar för små tidningars överlevnad. Och kulturministern var inte sen att svara.


Ämnen i artikeln:

Värmlands Folkblad

Det finns ett nyöppnat gym tvärs över gatan. Där har de en väldigt god sallad för 65 kronor. Jag tror det får bli den. Och så kranvatten till.

Blev du förvånad när hon svarade?

Jag trodde nog att hon skulle svara men inte som hon gjorde, i kommentarsfältet till artikeln. Jag var tvungen att ringa hennes pressekreterare och dubbelkolla.

När kommer hon och hälsar på?

Jag väntar samtal från departementet just nu faktiskt. De skulle ringa i början av veckan och göra upp om när det ska bli av.

Vad ska ni göra när hon kommer?

Jag vill berätta hur vi hela tiden jobbar för att utveckla tidningen och företaget. Jag har reagerat på att hon sagt att vissa mindre tidningar genom presstödet slagit sig till ro. Vi har ofta legat först när det gäller tidningsutveckling här i Värmland och kämpar hårt för att vinna mark på den hårda kommersiella marknaden. Vi vill vara oberoende av presstödet men som det ser ut idag är det omöjligt. Det måste vara ett långsiktigt mål.

Vad hoppas du att mötet ska leda till?

Jag hoppas framför allt att vi ska kunna vara med och påverka presstödsutredningen. Jag hoppas också att kulturministern ska ta med sig en insikt i det faktum att vi utan presstöd aldrig skulle kunna ha en sexdagarsutgivning i 16 kommuner.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Värmlands Folkblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.