Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad krävs för att ni ska nå 5 miljoner, Sigge Ennart

Publicerad: 28 September 2009, 09:45

Förra veckan hade Aftonbladet.se 4 942 945 unika webbläsare, den högsta siffran någonsin. Helikopterrånet, Anna Anka och Robert Lauls Zlatan-film var några av förklaringarna.


Ämnen i artikeln:

Sveriges TelevisionAftonbladet.seAftonbladet

– Förutom en riktigt bra nyhet krävs det ett ännu mer utbrett trådlöst surfande och ökat helg- och kvällsläsande. Men där har vi trenderna med oss, det är det som ligger bakom våra nya rekordnivåer, säger Sigge Ennart, sajtchef på Aftonbladet.

När vi har fler plattformar räknas ju samma antal personer fler gånger, är det en förklaring till att Aftonbladet kan fortsätta öka?

– Ja, det kan man inte sticka under stol med, men räckvidden ökar också, och frekvensen ökar, att man går in fler gånger per vecka.

Aftonbladet slog också rekordet för en enskild dag, med 1 959 662 unika webbläsare onsdag 23 september, samma dag som helikopterrånet.

Börjar servrarna gnissla en sådan dag?

– Nej, det gick bra. Vårt mål är 99,98 procents upptid och mer trafik ska inte påverka det.

Aftonbladet TV slog sitt gamla besöksrekord med 200 000 unika webbläsare och nådde 710 000 unika webbläsare förra veckan.

– Jag tycker mig se ett riktigt genombrott för tv-formatet. Vi har haft väldigt bra siffror för Aschberg 200, över 100 000 tittare, och det är ett program

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.