Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag07.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad har ni för förväntningar på e-tidningen, NT?

Publicerad: 12 Mars 2010, 12:54

Norrköpings Tidningar släpper sin e-tidning på onsdag. För prenumeranter är den gratis, och andra kan betala för prenumeration eller lösnummer.


Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

Det här är ett sätt att ta betalt för innehåll. Jag tror inte att det ger så mycket till att börja med, men kanske lite mer på sikt, säger Norrköpings Tidningars publisher Anders Nilsson.

Kanske kan det bli några hundra prenumeranter som bor utomlands men har lokal anknytning. Men framför allt slipper vi det här ständiga servandet när folk ringer och vill ha artiklar. Vi sparar tid och porto och får istället en inkomst för lösnumren.

Har det någon koppling till att ni minskat flödet från papper till webb?

När vi ströp nätet var det ju folk som hörde av sig. Nu kan vi säga till dem: är du prenumerant, det är bara att logga in. Är du det inte, varsågod, du kan köpa!

E-tidningen är kopplad till vårt nya lojalitetsprogram. Vi har haft ett kundkort i plast för våra prenumeranter.  Nu slopar vi det och kör lojalitetsprogrammet NTmera på nätet istället. Alla prenumeranter kan logga in på NTmera för att få erbjudanden, rabatter och läsa e-tidningen i sin helhet.

Hur har ni satt priserna?

Vi hade en lång diskussion som landade i att vi tar samma pris, både för lösnummer och prenumeration.

På onsdag släpps e-tidningen för prenumeranter. Efter ytterligare några veckor släpps betaltjänsten som låter besökarna betala med kort eller mobiltelefon. E-tidningen finns redan på Norrbottenstidningarnas sajter www.nsd.se och www.kuriren.nu där de under en introduktionsperiod är öppna för alla.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Norrköpings Tidningar

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.