Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad har Göteborg att erbjuda förutom Meg, Anders Goliger?

Publicerad: 7 Mars 2012, 12:48

I morgon drar stora delar av mediebranschen till Göteborg för att följa Mediedagarna och gå på den stora festen på torsdagskvällen.


Ämnen i artikeln:

Meg

Det blir en rolig fest. Men jag ska faktiskt dra ganska tidigt för att gå och se på två Stockholmare, Schyffert och Lindström som är här med sin show Ljust & Fräscht. Alla som säger att klockan måste ställas tillbaka ett år när man kommer till Göteborg får kanske vatten på sin kvarn nu. Men vi är i alla fall glada för att de kommer, säger Anders Goliger, nyhetschef på Göteborgs-Posten.

Den är på ett bra ställe mitt i stan så det blir kanon. Du ska få tre bra ställen för att ta en fördrink: Nya Posthotellet vid Centralen, Park Aveny på Avenyn och baren på Hotell Avalon.

Tre fördrinkar, pallar man med festen då?

Tjaa, det behöver inte vara alkohol i drinkarna. Ingen alkoholromantik här inte.

Vilka programpunkter ska du gå på?

Jag ska vara med på seminariet om krishantering inför öppen ridå och prata om ett fall där (pr-byrån) JKL var inblandad i en GP-artikel. Där ska en del andra vara med också (till exempel hovets informationschef Bertil Ternert, Eko-chefen Anne Lagercrantz och SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe).

Mer höjdpunkter?

TU:s dragning om ansvarslös utgivning är självklart intressant. Sedan ska GP:s chefredaktör Jonathan Falck prata om lokala medier och vår teknikredaktör Eva Wieselgren vara med i något om nyhetsbevakning i realtid.

Finns det inga höjdpunkter där inte folk från GP är med?

Det är bara att titta i programmet som är rätt grymt. Det finns hur mycket som helst. Och vi försöker få Al Jazeeras nyhetschef som också är där att komma och prata på vår redaktion.

Jag tror att det här kommer att bli som bokmässan. Så bra att alla bara vill vara med. Och det är kul att det händer något i den här staden. Även för oss i vår bransch, menar jag. Annars händer det mycket här.

Hela programmet för de två dagarna finns här:

Fotnot. Medievärlden flyttar redaktionen till Göteborg under Mediedagarna. Vi kommer att finnas i TU:s Lounge kom gärna förbi!

Ämnen i artikeln:

Meg

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.