Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad är Juliagruppen, Isobel Hadley-Kamptz

Publicerad: 19 Augusti 2009, 09:45

Just nu pågår Juliagruppens första seminarium "Nät och Samtal" på Tekniska Museet i Stockholm. Kulturskribenten Isobel Hadley-Kamptz är en av initiativtagarna.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

– Det är en slags intresseförening, eller vänförening för internet.  Det handlar om allt från forskning och opinionsbildning till juridisk rådgivning.

Hur finansieras verksamheten?

– Vi har fått ett litet bidrag från Medea för det här seminariet och Tekniska museet ställer upp med lokaler. I övrigt bygger det helt på ideellt arbete.

På vilket sätt kommer ni att ägna er åt forskning?

– Vi har folk från Chalmers, Göteborgs Universitet och Södertörn. Vi strävar efter att koppla samman akademiker där vi ser möjligheter till spännande samarbeten. Det kan finnas lite murar mellan olika institutioner, vi vill koppla samman folk.

Hur kommer det ni gör att märkas?

– Det enda vi vet konkret är att vi kommer att anordna tre seminarier i höst. Det som pågår nu på temat nät och samtal,  sedan ett om öppenhet och det sista om anonymitet och transparens och hur de relaterar till varandra på internet.

Du sade att ni är internets vänförening, har internet några fiender?

– Ja, i alla fall det fria, öppna nät som vi menar.

Hur har seminariet varit så här långt?

– Vi har haft en spännande och positiv diskussion om infrastruktur. Poängen för oss är att vi är trötta på diskussioner som är konfrontativa, att det ska komma någon från upphovsrättssidan och någon som förespråkar ett fritt internet och så ska de sitta och skälla på varandra. Vi vill ha en mer konstruktiv diskussion.

Juliagruppens hemsida.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.