Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad är du på jakt efter, Håkan Halvarsson?

Publicerad: 21 Mars 2012, 15:29

Håkan Halvarsson är Schibsted Sveriges nya "talangscout" som ska leda företagets nya bolag för rekrytering, spetskompetens och bemanning.


Ämnen i artikeln:

Schibsted

De som kan hjälpa oss att uppnå våra mål: att skapa morgondagens medier idag. Som kan innovera, bygga nya plattformar och skapa det som ska fungera imorgon.

Och vilka personer är det då ni söker?

När det gäller redaktionerna är det den traditionella publicistiska kompetensen, och då en större del av verksamheten ritkas mot nätet och nya medier behöver vi mer sådan kompetens också.

Och när det gäller andra områden?

Det blir en flerstegsraket. Initialt kommer fokus att ligga på redaktionell kompetens. sedan kommer vi att inrikta oss på sälj, it och finans.

Vi börjar med en behovsinventering där vi undersöker vilka som är våra behov nu, hur vi ska möta dem, och hur vi ska gå ut på marknaden med dem.

När är den klar?

Jag skulle gissa att den är klar om en månad och då vet vi mer konkret vad vi söker.

Vad ska bolaget mer göra?

Det nya bolaget ska samordna rekryteringen mellan alla bolag, den ska leta efter spetskompetens, exempelvis it-utvecklare som är en smal sektion där en del projekt blir lidande av att vi saknar kompetens. Och den ska fungera som ett bemanningsföretag

Ska ni också jobba med att marknadsföra Schibsted som arbetsgivare?

Ja, vi vill gå ut och möta marknaden med ett tydligt budskap och vi kommer att skapa en plattform för det.

Facket har kritiserat bolaget, hur ser du på det?

När det gäller samordnad rekrytering och spetskompetens är vi överens. Men när det gäller bemanning och vilket kollektivavtal som ska gälla är vi inte överens.

 Schibsted startar bemanningsföretag

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Schibsted

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.