Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad är det bästa med att bli professor, Ingela Wadbring?

Publicerad: 4 Februari 2011, 12:56

Igår blev det klart att Ingela Wadbring blir professor i medieutveckling, den enda i Sverige, när hon efterträder Lowe Hedman på Mittuniversitetet i Sundsvall.


Det är en helt annan frihet, du kan styra över din egen forskning på ett helt annat sätt. Ungefär 75 – 80 procent av tiden är till egen forskning.

Vad ska du forska om?

Lowe Hedman har forskat om medieutveckling med inriktning på teknik. Min forskning kommer att handla mer om publik och nya medier. Jag har inte funderat klart, men jag kommer inte att släppa något av de områden jag håller på med nu. Däremot kan det komma att bli nya områden.

Jag hoppas också kunna inträtta en ny doktorandtjänst i medieutveckling i Sundsvall

Vad händer med de saker du jobbar med nu?

Jag håller på med ett större projekt om journalistikens kommersialisering som jag räknar med att hinna slutföra i vår. Vad som händer med Dagspresskollegiet är inte klart ännu.

Lowe Hedman går i pension till sommaren. När Ingela Wadbring tillträder är ännu inte klart. Hon är för tillfället docent vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet och forskar om ”mediepublik, mediestruktur särskilt dagstidningsmarknaden, gratistidningar samt kommersialiseringens konsekvenser för nyheter”.  Hon är också programansvarig för forskningsprogrammet Dagspresskollegiet.

Den nya tjänstebeteckningen är professor i medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning mot medieutveckling vid Mittuniversitetet i Sundsvall.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.