Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Vad är Blogipedia, Ted Valentin?

Publicerad: 4 September 2009, 09:45

Klockan fyra idag lanserar Ted Valentin sajten blogipedia.com.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

– Det är en sajt som hämtar fakta och åsikter från bloggar och kategoriserar informationen. Om jag söker på mitt namn får jag upp allt som skrivits om mig på bloggar som kommer efter meningen ”Ted Valentin är”. Innehållet sorteras i fakta, positivt, negativt och neutralt.

Vem kategoriserar?

– Det är medlemmarna som gör det.

Går det att tillföra information?

– Nej, det går att kategorisera den, och ta bort den, men inte ändra den eller skriva in nytt. Då får du göra det på en blogg.

Så det är bara att starta en blogg och skriva en lång hyllningsartikel till sig själv?

– Typ, men medlemmarna kan ta bort om det är uppenbart spam exempelvis. Blogipedia fungerar som Google, som visar en text och länkar vidare till källan.

Om jag söker på exempelvis Henrik Berggren, kommer det då ett sammelsurium av Broder Daniel, Dagens Nyheter och Mr Krax?

– Ja, precis som när du söker på Google. Wikipedia har löst det, Google har inte gjort det. Det här är en beta, och om det blir framgångsrikt kanske det blir aktuellt att lösa det problemet.

Vad är drömscenariot för Blogipedia?

– Att det blir ett fullvärdigt alternativ till Wikipedia. På Wikipedia får inte alla som vill vara med, här kommer alla som blir omskrivna automatiskt med. På Wikipedia står det mest om bakgrund, på Blogipedia kan sådant som hänt de senaste dagarna finnas med.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Television

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.