Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.06.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

V-tab stänger i Örebro och Halmstad

Publicerad: 3 Juni 2014, 13:21

75 anställda berörs när V-tab stänger sina tryckerier i Halmstad och Örebro.


Vid årsskiftet stängs tryckeriet i Halmstad. V-tabs anläggning i Örebro kommer att stängas sista juni 2015.

Vi har länge insett att vi måste minska vår kapacitet för att möta minskade tidningsupplagor. Men förändringarna går betydligt snabbare än vi trott och på senare tid har tidningarna ställt ökade krav på oss att bidra till sänkta tryckkostnader. För oss finns bara en möjlighet och det är att tidigarelägga våra planer på att stänga tryckerierna. Jag är medveten om vad detta betyder för V-tab:s medarbetare och jag är den förste att beklaga att vi måste ta till så kraftfulla åtgärder, säger vd Peder Schumacher i en kommentar.

Stampen Local Media har krav på sig att hitta samordningsvinster som ska motsvara omkring 30 miljoner kronor på årsbasis. En stor del av dessa ska ske genom rationaliseringar på tryckerisidan. För att få full effekt krävs det att samtliga tidningar i gruppen produceras på samma ställe. Vilket är möjligt från och med årsskiftet då anläggningen i Halmstad läggs ner och tryckningen flyttas till Göteborg. Sannolikt till anläggningen i Landvetter som bland annat producerar TT/ELA i nuläget.

När den enheten startades 2010 var målet att på sikt fasa ut Backa-tyckeriet, men det har ännu inte skett.

V-tab:s vd tror att fler tryckerier kommer att stängas

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.