Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

V-tab satsar på magasin

Publicerad: 1 Juni 2011, 06:29

När V-tab strukturerar om för tryck av direktreklam och tidskrifter berörs cirka 85 medarbetare.


Som Medievärlden tidigare berättat kommer V-tab att lägga ner heatsettryckerierna i Östertälje, Falköping och Kungsbacka, vilket påverkar cirka 50 medarbetare. Totalt berörs alltså 135 medarbetare av de kommande förändringarna..

Samtidigt satsar företaget på tryckeriet i Vimmerby som ska öka kapaciteten inom magasinstryck med en anläggning som ”inte har någon motsvarighet i Sverige.”, enligt V-tab.

”Genom vår storlek och geografiska spridning har vi möjlighet att flytta uppdrag mellan anläggningarna. Det gör att vi kan utnyttja kapaciteten på bästa sätt, men det innebär också överkapacitet på en del anläggningar. Vi har en situation där upplagor och sidomfång minskar för direktreklam och tidskrifter, till viss del även för dagstidningar. Det gör att vi behöver anpassa vår verksamhet och minska bemanningen. De medarbetare som blir berörda kommer att få hjälp genom de omställningsföretag som vi samarbetar med”, säger V-tab:s vd Peder Schumacher, i en kommentar.

50 berörs när V-tab stänger heatsetanläggningar

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.