Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

V-tab lägger ned tryckeriet i Västerås

Publicerad: 4 juni 2019, 10:51

Efter att Mittmedia flyttat trycket från V-tab läggs tryckeriet i Västerås ned. 95 personer varslas.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Den 21 maj beslöt sig Mittmedia att flytta trycket av koncernens tidningar till Bonniers tryckerier. Det efter att Bonnier köpt koncernen. Det blev ett hårt slag för V-tab, som tryckte många av koncernens tidningar. Nu lägger man ned ett av bolagets sex tryckerier – det i Västerås, vilket VLT var först att rapportera om.

– Vi har gjort en utvärdering och kommit fram till att det är Västerås-anläggningen som vi ska stänga, säger V-tabs vd Peder Schumacher.

Enligt Peder Schumacher är Mittmedias beslut en komponent i beslutet. Han vill dock inte gå in på vilka andra anledningar det finns till att lägga ned tryckeriet i Västerås.

– Tappet av Mittmedias produkter påverkar. Det finns ingen annan förklaring än det, säger han.

De andra fem anläggningarna ska inte vara i farozonen för en nedläggning, säger Peder Schumacher.

– Vi är rätt nöjda med den struktur vi har nu. Vi har gjort en anpassning och det är den som vi har kommunicerat i dag, säger han.

Vad händer med de kunder som finns kvar?

– Vi har ett avtal med våra kunder och vi kommer att fullfölja det. Det är inte så att vi kommer att sluta trycka i dag, utan vi kommer fortsätta till årskiftet och sedan får vi se hur vi hanterar det sen. Det får bli en dialog med våra kunder.

Men ni har avtal som sträcker sig längre än nyår?

– Jag vill inte kommenterar hur våra avtal ser ut, säger Peder Schumacher.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.