Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Utrikesdepartementet JO-anmäls av DN

Publicerad: 27 Oktober 2016, 11:17

Brister i diarieföringen och långa handläggningstider. Nu har Dagens Nyheter fått nog och anmäler utrikesdepartementet till justitieombudsmannen.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterDN

Anmälan gäller brister i hanteringen av offentlighetsprincipen som skett när DN:s Mattias Carlsson i april i år krävde att få ta del av handlingar kring UD:s säkerhetsrådskampanj, skriver Journalisten.

Det tog UD hela fem månader att lämna ut en av totalt elva e-postloggfiler som tidningen begärt ut. Och den lämnades ut dagen efter att chefredaktör Peter Wolodarski skrivit om tidningens erfarenheter i en krönika. De tio återstående e-postloggfilerna har DN ännu inte fått tillgång till.

Peter Wolodarski säger till Journalisten att problemet är stort och växande. Och att många andra redaktioner fått samma bemötande av Regeringskansliet. Genom att tidningen nu gjort en JO-anmälan vill man se en rättslig prövning av UD:s hantering.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterDN

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.