måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Utpekade kontaktade medlemmar i #deadline

Publicerad: 22 november 2017, 12:39

Vid flera tillfällen har de som blivit utpekade kontaktat dem som delat med sig av vittnesmål i Facebook-gruppen #deadline. ”De har skapat ett stort obehag”, säger Isobel Hadley-Kamptz som jobbat med #deadline.

Ämnen i artikeln:

Deadline

AA

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se


I Facebook-gruppen #deadline har kvinnliga journalister delat med sig av sina berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp.

Men under arbetets gång har flera blivit kontaktade av de personer som de pekat ut.

– De har inte lyckats stoppa det kollektiva arbetet, men de har lyckats skapa ett stort obehag hos enskilda kvinnor som upplever det som ett nytt övergrepp, säger Isobel Hadley-Kamptz.

Det har lett till att gruppens administratörer börjat radera inlägg som handlar om övergrepp från personer som kan gå att identifiera. De samlas istället i dokument för eventuell publicering men ligger inte kvar i den öppna Facebook-gruppen.

– Dessutom har det bildats mindre, slutna Facebook-grupper där kvinnor som utsatts för samma person kan diskutera vidare.

Hur fortsätter #deadline?

– Diskussionerna fortsätter, fler medlemmar kommer in som inte känt till gruppen förut. Vi diskuterar olika spår framåt, bland annat en sanningskommission.

Läs också

4 084 journalister om sexism och övergrepp

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev