Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Utpekad Aftonbladet-medarbetare tar timeout

Publicerad: 19 oktober 2017, 03:49

Schibstedhuset. Foto: Linnéa Kihlström

Den medarbetare på Aftonbladet som det de senaste dagarna riktats våldtäktsanklagelser mot tar timeout från sitt arbete på tidningen.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson OlsénAftonbladet

Beslutet om att ta en timeout tills vidare fattades i samråd med företaget, skriver Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén i en kolumn i den egna tidningen.

Samtidigt beskriver hon de senaste dygnen på tidningen:

”Det har varit två turbulenta dygn på Aftonbladet. Med många tankar och frågor från mina medarbetare och väldigt många tankar och frågor från våra läsare. Och det är en svår situation att hantera för alla av oss, inte minst för vår anklagade medarbetare.
Till de kvinnor som fört fram anklagelser mot vår medarbetare vill jag säga: Tro inte att vi misstror er. Vi har hört vad ni sagt och vi kommer att göra vårt yttersta för att få fram sanningen.”

Anklagelserna mot tidningsmedarbetaren, som de senaste dagarna fått stor spridning i sociala medier, gäller en våldtäkt som ska ha utförts 2006 och polisanmälts 2011. Det var under hashtagen #metoo, där kvinnor beskriver sina erfarenheter av sexuella övergrepp, som våldtäktsanklagelserna och medarbetarens namn publicerades i början av veckan.

Polisen utredde anklagelserna 2012, men lade ned förundersökningen eftersom brott inte gick att styrka. I samband med att anklagelserna återigen fått spridning – och Aftonbladet-medarbetaren pekats ut – berättade Sofia Olsson Olsén i går eftermiddag för Resumé att tidningen startat en internutredning.

Läs också

Aftonbladet utreder anklagelserna mot medarbetaren

Aftonbladet kommenterar anklagelserna mot en medarbetare

Isobel Hadley-Kamptz: Anklagelserna mot mediemännen – så agerar medierna

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.