Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Utgivarpodden #10 – Ingemar Persson

Publicerad: 7 juni 2019, 05:49

Ingemar Persson, SVT.

I tionde avsnittet av Utgivarpodden möter Patrik Hadenius årets mottagare av Mommapriset, Ingemar Persson, programchef och ansvarig utgivare SVT.


I veckans avsnitt av Utgivarpodden pratar Ingemar Persson om de senaste utgivarbesluten, svåra avvägningar inför sändningen av den uppmärksammade dokumentären om Michael Jackson och problemen med Granskningsnämndens stränga tillämpning av reglerna kring otillbörligt gynnande.

I Utgivarpodden träffar Patrik Hadenius utgivare runt om i landet. De berättar hur de ser på sin roll, vilka beslut som är enkla och vilka som är svåra, vad läsarna, lyssnarna och tittarna reagerar på och hur vi kan öka förtroendet för medierna.

Mommapriset delas ut av branschorganisationen Utgivarna till en person som tar sitt publicistiska ansvar, säkerställer ett fritt meningsutbyte och en allsidig upplysning. Det är en person som lyfter fram Sveriges unika system med ansvarig utgivare.

Tidigare pristagare: Thomas Mattsson, 2015, Anna Lith, 2016, Daniel Poohl, 2017, och Annica Grimlund, 2018. Mommaprisets jury består av Kerstin Brunnberg (ordf), Karin Olsson, Tobias Regnell, Daniel Sandström och Anna Rastner.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.