Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag28.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Utgivaren om Kjell Albin Abrahamsons krönika

Publicerad: 1 December 2015, 09:18

Förra helgen publicerade Länstidningen i Östersund en krönika om flyktingar av SR-profilen Kjell Albin Abrahamson. Den avpublicerades sedan från webben.


I krönikan skriver han bland annat om alla äkta och falska flyktingar och att Sverige tagit emot ”på tok för många”.

Efter att ha funderat några varv och diskuterat med mina kollegor efter publiceringen i papperstidningen valde jag att ta bort den.  Ett av många beslut jag fattar varje vecka som utgivare. Kjell-Albin kommer även fortsättningsvis skriva hos oss med samma frekvens som tidigare. Jag ångrar inte publiceringen, däremot borde vi ha diskuterat texten utförligare på redaktionen innan publicering, allt för att få en så bred innehållsdiskussion som möjligt, det är alltid nyttigt, säger Viktoria Winberg, chefredaktör och ansvarig utgivare.

Men varför var det rätt i pappret men inte på webben? Kan du utveckla det?

Jag vet inte om det är så mycket att utveckla. Vi publicerade i papperstidningen utan ingående innehållsdiskussion, dagen därpå då texten var publicerad på webben hade jag funderat, vridit och vänt på texten och valde att avpublicera. Det har hänt förut och kommer med största sannlikhet hända igen, det är del av utgivarskapet som jag ser det.

Länstidningen har publicerat ett svar på krönikan, signerat Alistair Cochrane, som bland annat skriver: ”Jag föreslår att LT erbjuder Jimmie Åkesson en helsida där han får lägga fram sina åsikter. Det vore lika bra som att ge plats åt Kjell Albin Abrahamson. Den 20 november ägnade han sin spalt åt de fruktansvärda umbäranden en by i Krokoms kommun kunde uppleva om den fick ta emot flyktingar. Det hade redan hänt i grannbyn tänk om de skulle dyka upp där han bodde!”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.