Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Utgivare erkände brott mot tystnadsplikten

Publicerad: 25 April 2008, 05:53

Anna-Karin Thorstensson, redaktionschef och ansvarig utgivare på Extra Östergötland erkände idag brott mot tystnadsplikten i samband med en namnpublicering, skriver Corren.se.


Anna-Karin Thorstensson erkände under rättegången i Linköpings tingsrätt idag. Hon hade åtalats av JK för brott mot tystnadsplikten i samband med en namnpublicering, och har aldrig nekat till brottet.

Bakgrunden är en debatt på Extra Östergötlands insändarsidor i oktober 2006 som handlade om huruvida människan är en art eller en ras. Av misstag råkade tidningen då publicera namnet på en skribent som önskade vara anonym.

”Vi har gjort ett misstag när det gäller en viktig principsak, det finns ingen anledning att skyla över det”, sa Anna-Karin Thorstensson till Medievärlden i februari.

JK, genom sin företrädare kammaråklagare Marianne Staaf, yrkade på fällande dom och att Anna-Karin Thorstensson döms till böter. Dom meddelas den 8 maj.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.