Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Urban stängde nyhetssajten

Publicerad: 18 Augusti 2009, 01:59

Urban stängde istället för att stänga inne. Den danska gratistidningen har lagt ner nyhetsarbetet på nätet eftersom det bara kostade och inte gav några intäkter.


Som andra gratistidningar har Köpenhamnsbaserade Urban haft ett utgivningsuppehåll under sommaren. I samband med det har sajten avlövats och de få som arbetade med uppdateringen har fått lämna. Nu dominerar dagens utgåva av papperstidningen i en e-version, samt ingångar till andra nyhetssajter i Berlingske Media-koncernen.

Urban är en av tre tidningar som lever efter det stora danska gratiskriget. Huvudkonkurrenter är syskontidningarna MetroXpress och 24timer ägda av Metro och JP/Politiken.

Urban har fått danskat presstöd i år, 7,3 miljoner danska kronor. Tidningen har gått med förlust de senaste åren, över 50 miljoner rapporterar de danska branschmedierna. Ägarna satsar lika mycket som stödet, 7,3 miljoner i projektet för att få tidningen i balans. Koncernchefen Lisbeth Knudsen räknar med att tidningen når break even 2012.

Att stänga sajten har koppling till stödet, som är ett pappersstöd, som Lisbeth Knudsen uttrycker det.

En studie har visat att de danska gratistidningarna har en mer sakgrundad politisk bevakning än betaltidningarna.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.