Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

UR stoppar radioprogram efter programledares SD-kritik

Publicerad: 10 september 2018, 05:03

Samtliga program och webbsidor kopplade till ”Fakta eller feeling” har tagits ned från UR:s hemsida.

Programledaren Emilie "Ebbis" Roslund har bland annat sagt att Sverigedemokraterna inte står för alla människors lika värde. Nu dras programserien hon leder för Utbildningsradion (UR) in.


Ämnen i artikeln:

UR

I politikprogrammet ”Fakta eller feeling” reder programledare och gäster ut om ett påstående är sant eller mest bygger på känsla. Programmet började sändas i juli och skulle enligt planen sändas fram till och med oktober. Men nu drar UR in alla avsnitt, rapporterar Medierna i P1.

Bakgrunden är att en av programledarna, Emilie ”Ebbis” Roslund, när hon den 30 augusti deltog i SVT Opinion sade att Sverigedemokraterna inte står för alla människors lika värde. Det under en diskussion om Jimmie Åkessons (SD) uppmärksammade uttalande om P3.

”Eftersom ‘Fakta eller feeling’ hela tiden rör sig och kretsar kring politiska frågor så är det i det här sammanhanget fullständigt avgörande att vi är extra tydliga med vårt opartiskhetskrav”, säger programmets ansvarige utgivare Elin Andersson till Medierna i P1.

Emilie ”Ebbis” Roslund skriver också krönikor för Metro.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.