Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

UR får ny programchef

Publicerad: 9 april 2019, 11:33

Margaretha Eriksson ny programchef på UR. Foto: Tina Axelsson

I slutet av sommaren tillträder Margaretha Eriksson som programchef på Utbildningsradion (UR). Hon tar också plats i UR:s ledningsgrupp och utbudsledning.


Ämnen i artikeln:

UR

Margaretha Eriksson har en bakgrund från TV4 och SVT. På fyran har hon varit nyhetschef och redaktionell ledare och på SVT har hon varit nyhetschef på Riksnyheterna. Hennes senaste uppdrag var en övergripande publicistisk roll som nyhetschef inom SVT:s Lokala nyheter.

– Margaretha är en omvittnat god ledare med höga kvalitetsambitioner och djupa publicistiska insikter. Sedan en tid tillbaka har vi på UR påbörjat en spännande resa tillsammans, att få välkomna Margaretha till den – och till oss – känns verkligen roligt. Jag kan inte tänka mig en bättre lämpad person att leda vår programproduktion framåt, säger UR:s vd Sofia Wadensjö Karén.

På UR kommer Margaretha Eriksson också att ingå i ledningsgruppen samt i utbudsledningen.

– Jag har största respekt för det stora kunnande som finns på UR och känner mig stolt över att få vara med och leda programverksamheten och därmed få vara med och bidra till UR:s vision: Frihet genom kunskap – för de många och de få, säger Margaretha Eriksson, som tillträder den 12 augusti.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

UR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News