Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Uppstickarsajter behöver mer pengar

Publicerad: 6 december 2018, 12:42

Linköping och Norrköping News hotas av nedläggning. Foto: Stefan Pettersson

De nya lokala konkurrenterna Linköping News och Norrköping News kan tvingas lägga ned då intäkterna inte utvecklats i den takt ägarna hoppats på. Hela personalstyrkan är varslad om uppsägning.


De två lokala uppstickarsajterna Linköping News och Norrköping News är i behov av nya finansiärer för att kunna fortsätta driva sina sajter framöver. Det skriver bolaget på respektive sajt.

All personal har varslats om uppsägning och bolaget har nu tagit kontakt med facket.

Enligt News-koncernens egna uppgifter har trafiken varit bra, men intäkterna har inte ökat på det sätt man tänkt sig.

”Det är dyrt att etablera nya sajter och för att klara framtiden behövs fler delägare för att trygga utgivningen, eller samarbeten som förändrar nuvarande situation”, säger sajternas vd och ansvarige utgivare Mats Ottosson till Linköping News.

Nu står hoppet till att hitta nya investerare.

”Utifrån den kunskap vi har så finns det en ljus framtid för sajterna, bara vi kan klara oss tills intäkterna är ikapp. Förhoppningsvis finns det aktörer som har ett intresse av att hoppa på ett så här spännande framtidsprojekt”, säger Mats Ottosson vidare.

Tidigare har sajten JKPG news lagts ned.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.