Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Uppslaget som fick SAS att dra tillbaka tidningen

Publicerad: 8 december 2014, 06:30

SAS har dragit tillbaka hela upplagan av sitt norska resemagasin Scandinavian Traveler. Orsaken är en text av Per Svensson där Fremskrittspartiets förre ledare Carl I Hagen och landsförrädaren Vidkun Quisling båda nämns.


Ämnen i artikeln:

SASSydsvenskan

Enligt SAS presschef handlar det om att kvalitetskontrollen brustit och att texten inte är tillräckligt bra samt att den innehöll ett faktafel.

Skulle det ha funnits ett så jätteallvarligt faktafel så att man tvingas dra in en upplaga så borde de väl ha talat om vad det är för fel. Men ingen har sagt vad det är för faktafel, i alla fall inte till mig, säger Per Svensson till Sydsvenskan.

Carl I Hagen menar att det inte är klokt att skriva negativt om det parti som finansministern tillhör om man som SAS är beroende av pengar från ägarna, som bland annat är den norska staten.

Extremt obehagligt. När man betänker situationen i både Danmark och Sverige med partier av liknande typ öppnar det rätt obehagliga framtidsutsikter när det gäller deras möjligheter att utöva påtryckningar på olika institutioner, säger Per Svensson till Sydsvenskan.

Enligt SAS har Fremskrittspartiets kritik inget med beslutet att dra tillbaka magasinet.

Texten som SAS stoppade går att läsa här:   

Ämnen i artikeln:

SASSydsvenskan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev