Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Uppskjuten strejk på SVT

Publicerad: 18 April 2016, 06:30

Med anledning av Almegas fredspliktsinvändning skjuts den varslade strejken som skulle röra omkring 800 medarbetare på SVT upp.


Ämnen i artikeln:

SVTUnionen

Den strejk som var planerad att bryta ut vid lunchtid i dag måndag är framflyttad sedan frågan om fredsplikt har hamnat i Arbetsdomstolen.

Enligt Almega har Unionen och Sveriges Ingenjörer inte rätt att strejka i pensionsfrågan eftersom fredsplikt ska råda i företag som redan har ett system för tjänstepension. Mot den bakgrunden lämnade Almega i torsdags kväll in en så kallad fredspliktsinvändning till Arbetsdomstolen. Men facket avfärdade fredspliktsinvändningen och svarade under fredagen på invändningen med att lämna in ett yttrande till domstolen.

Innan strejken kan bryta ut måste Arbetsdomstolen ta ställning till huruvida Unionen och Sveriges Ingenjörer har rätt att strejka i pensionsfrågan. I väntan på beslutet skjuts den planerade strejken upp. Tills dess fortsätter medlingen i konflikten mellan Unionen och Almega.

Unionens varsel rör 800 på SVT

Medling inleds efter strejkvarsel

Strejk kan ge tittarna svart i rutan

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTUnionen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.