Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag04.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Uppsagda på DN ifrågasätter ledningen

Publicerad: 27 Maj 2010, 11:15

Flera av de uppsagda kritiserar ledningens agerande och undantagen från turordningslistorna.


I DN:s interntidning Myggan uttalar sig nio av de elva medarbetare som blivit uppsagda. Astrid Billengren på DN.se, säger till Myggan att hon hade haft lättare att ta uppsägningen om turordningslistan hade följts.

Först kändes det jobbigt eftersom det var så många undantag, nästan lika många som dem som sades upp. Det var svårt att förstå hur de kunde motivera det, men nu har vi fått en motivering och jag köper den, säger hon till Medievärlden.

Vad var motiveringen?

Att vi behöver redigerare. Med en annan ledning hade det kanske varit en annan grupp som prioriterats. Den förra ledningen var väldigt intresserad av webben, den här är inte lika intresserad.

Frederic Pavlidis, DN.se, är kritisk till hur processen sköttes, exempelvis när var och en som hotades av uppsägning utan förvarning kallades in av ledningen för att redogöra för sina kvalifikationer.

Reportern Mikael Bondesson säger till Myggan att han kan redigera och att han vägrar skriva på några papper. Jag går gärna till Arbetsdomstolen om det skulle behövas säger han.

Medievärlden har sökt Gunilla Herlitz för en kommentar.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.