Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Upphovsrätt

Publicerad: 5 Juni 2002, 08:43

Allt material som publiceras inom Pressens Tidnings elektroniska tjänst är skyddat av lagen om upphovsrätt.


Mångfaldigande, kopiering, överföring eller varje annan form av utnyttjande av materialet såväl för kommersiella som icke-kommersiella ändamål är förbjuden och förutsätter tillstånd av Pressens Tidning.

Det betyder att du inte utan tillstånd får överföra materialet till din egen hemsida. Du får inte heller ta kopior och sprida dem. Observera att för skolor gäller inte det s k Bonusavtalet i fråga om elektronisk kopiering utan endast fotokopiering. Även skolor måste därför ha tillstånd.

Som användare av tjänsten får du enbart använda materialet för privat bruk.

Citat är tillåtna i den begränsade utsträckning som följer av upphovsrättslagen, det vill säga i överensstämmelse med god sed och i den omfattning som motiveras av ändamålet samt med angivande av källa.

Det innebär att man endast får citera för att kritisera eller belysa någon annans verk eller för att underbygga ett eget ställningstagande. Man kan däremot inte vidarebefordra någon annans verk som ett självständigt inslag i det egna arbetet.

Även om du fått tillstånd att använda material ut Pressens Tidning får du inte göra det så att medarbetarens ideella rätt enligt upphovsrättslagen kränks. Det betyder att medarbetarens namn skall anges i enlighet med god sed samt att du inte får ändra eller återge materialet på ett sätt eller i ett sammanhang som är kränkande för denne.
Torbjörn von Krogh

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.