Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag12.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Uppgifter: Arbetsbefriade journalister kostar 12 miljoner

Publicerad: 27 mars 2019, 12:06

190 månadslöner kommer Lärarförbundet att betala ut till de som valt att lämna förbundets tidningar vid outsourcingen. Reportrarna är arbetsbefriade under tiden. Kostnaden uppskattas till 12 miljoner kronor, skriver Journalisten.


Ämnen i artikeln:

Make Your Mark

26 av 28 reportrar vid Lärarförbundet valde att ta det avgångsvederlag som de erbjöds när tidningens produktion lades ut på contentbolaget Make Your Mark. Erbjudandet de fått ska ha varit att få minst 1,5 gånger uppsägningstiden i arbetsbefriad inkomst. Inräknat kostnader för arbetsgivaravgifter och tjänstepension blir slutnotan 12 miljoner kronor, skriver Journalisten.

Lärarförbundet vill inte kommentera uppgifterna. Förbundets pressekreterare Niklas Kjellberg säger till Medievärlden:

– Den uträkningen får stå för tidningen Journalisten, den har de gjort helt på egen hand. Det här är enskilda överenskommelser med de anställda och vi vill inte kommentera det, säger han.

Niklas Kjellberg kan inte heller uppge hur mycket Lärarförbundet betalar till Make Your Mark för produktionen av tidningarna.

– Nej, det är en affärsuppgörelse mellan oss och dem, säger han.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Make Your Mark

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.