Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Uppdrag granskning prisades i Monte Carlo

Publicerad: 21 Juni 2018, 04:00

UG:s Karin Mattisson.

På tisdagen fick SVT:s undersökande program Uppdrag granskning och programledaren Karin Mattisson ta emot en Golden Nymph på The Monte-Carlo Television Festival för reportaget om FN och övergreppen.


Ämnen i artikeln:

SVTUppdrag Granskning

Det prisade reportaget handlar om de barn som utsattes för sexuella övergrepp av fredsbevarande, franska soldater i Centralafrikanska republiken. I centrum stod den svenska visselblåsaren Anders Kompass som slog larm om övergreppen, men också den rapport där grymheterna beskrevs.

Reportaget har uppmärksammats över hela världen – och genom vinsten på tv-festivalen i Monte Carlo riktas återigen internationellt ljus på granskningen.

”Det här är helt fantastiskt, att reportaget åter igen får genomslag och uppmärksammas är både roligt och viktigt. Priset hjälper såklart till att få det här att leva vidare. I den här kategorin var det sju reportage som tävlade, och det var enormt tunga dokumentärer så det gör mig såklart extra glad att vi vann”, säger Karin Mattisson, reporter och programledare på Uppdrag granskning, till SVT.

Producent för reportaget var Joachim Dyfvermark, fotograf var Åke Wehrling, redigerade gjorde Ola Christoffersson. Del i teamet var också Bienvenu Bitta och Inna Lazareva, båda på plats i Centralafrikanska republiken.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTUppdrag Granskning

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.