Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Uppdrag Granskning ifrågasätter Eva Hamilton

Publicerad: 12 Oktober 2011, 12:23

SVT:s vd ställde i ett mejl frågor om en granskning av Glada Hudik. Nu har Janne Josefsson ställt henne till svars för att hon lägger sig i en pågående granskning.


Ämnen i artikeln:

Eva HamiltonUppdrag Granskning

”Det är första gången i Uppdrag gransknings tioåriga historia som SVT:s vd på det här sättet vänder sig direkt till en reporter under en pågående granskning”,  skriver Uppdrag Granskning på sin blogg.

Bakgrunden är det mejl som SVT:S vd Eva Hamilton skrev till reportern Cecilia Granér: ”Jag sprang nyss på Per Johansson från Glada Hudik, som var angelägen om att prata med mig.  Han är ledsen och orolig, eftersom han inte anser sig ha fått veta varför ni filmar, och i vilket syfte. Han oroade sig också för sina skådespelare, som ju också blivit filmade. Det är inte så svårt att förstå Pers oro. (Jag skulle också bli orolig om UG plötsligt ville följa mig!). Utan att veta vad det handlar om, så är väl principen ändå att det är  god journalistisk sed att ge ett ordentligt svar på vad som är syftet och tanken bakom ert intresse för honom och hans verksamhet. Särskilt om det inte är en mer offentlig och skyddad person än Johansson. Vi talar ju inte om Berlusconi precis…. Så mitt råd är att du ska ge honom ett mer konkret svar än det han hittills fått – med reservation för att ni kanske har mycket goda journalistiska skäl för att vara så undanglidande som dina svar hittills har varit.”

Här är Uppdrag Gransknings intervju med Eva Hamilton

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.