Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

UNT:s publisher går till SVT

Publicerad: 8 September 2016, 06:20

Upsala Nya Tidning (UNT). Foto: Linnéa Kihlström

Charlotta Friborg tar plats som nyhetschef online på SVT:s riksnyheter.


Ämnen i artikeln:

SVTUNT

Charlotta Friborg, i dag chefredaktör och vd för Upsala Nya Tidning, lämnar sin post för att ta plats i SVT riksnyheters nya organisation som nyhetschef online.

”Jag har arbetat med digitala medier under många år och jag älskar det. SVT genomgår en väldigt spännande förändring och det ska bli roligt att vara med på den resan”, säger Charlotta Friborg till Vipåtv.

Innan Charlotta Friborg kom till UNT arbetade hon som publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten. Dessförinnan har hon bland annat varit redaktionschef för digitala medier på Dagens Nyheter.

Ulf Johansson, programchef och ansvarig utgivare för riksnyheterna på SVT Nyheter, kommenterar rekryteringen:

”Charlotta Friborg är en av landets tyngsta och dessutom modigaste publicister. Hon har åstadkommit en imponerande publicistisk och digital utveckling i olika redaktionella organisationer. Charlotta Friborg kommer att tillföra kraft och kreativitet till SVT Nyheters fortsatta förändringsresa”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTUNT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.