Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

UNT lanserar barnsajt

Publicerad: 1 November 2007, 11:49

Upsala Nya Tidning flyttar sin barnsatsning Pixel från pappret till nätet. Premiär i dag. - Vi tror mycket på interaktivitet. Vi vill att barnen själva ska synas, säger Theresa Hellman, redaktör för Pixel.


Barnsidan Pixel har funnits i papperstidningen sedan 2000. Avdelningen vänder sig till barn 6-12 år.

– Vi vill erbjuda barn i Uppsala en lokal sajt. I dag är de flesta barnsajter nationella eller internationella, säger Theresa Hellman.

Mycket bygger på medverkan av barnen själva. Förutom diskussionsforum, spel och tävlingar publiceras också nyheter skrivna av och för barn. Barnen uppmanas också att skicka in bilder, just i dag efterlyser Pixel bilder från halloween-firandet.

Innan lanseringen testades sajten på en grupp barn i tioårsåldern.

– De tyckte att det var viktigt att de själva kunde vara aktiva, genom att få rösta och säga sin mening. Det har vi tänkt på när vi jobbat med sajten.

Pixel kommer att uppdateras varje dag. Satsningen  är en del i UNT:s långsiktiga projekt att locka fler barn och ungdomar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.