Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag29.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

UNT köper Norra Uppland

Publicerad: 13 April 2007, 06:52

Upsala Nya Tidning-koncernen köper Annonsbladet Norra Uppland. - Det här är ett bra sätt för oss att bli starkare på annonsmarknaden utanför Uppsala, säger Henrik Ahl, vd för UNT:s dotterbolag Sigtunabygden.


Annonsbladet Norra Uppland delas ut till samtliga hushåll i Tierps och Älvkarlebys kommuner och har en upplaga på cirka 24 000 exemplar.

Tidningen har tre anställda, inklusive vd, och omsätter cirka sex miljoner kronor. UNT tar över personalen och införlivar Annonsbladet som ett dotterbolag i koncernen. Säljare är tryckerikoncernen Colorprint och tidningens vd, som äger en mindre andel i bolaget. Hur mycket UNT fått betala för Annonsbladet vill inte Henrik Ahl avslöja.

– Men det handlar inte om jättemycket pengar, vi tar en låg risk.

På sikt räknar Henrik Ahl med att affären kommer att ge UNT synergieffekter. Planer finns på att låta Sigtunabygden ta över annonsproduktionen, medan UNT väntas ta hand om administrationen för löner och ekonomi. Däremot är det i nuläget inte aktuellt att ta över tryckningen.

Henrik Ahl går in som styrelseordförande i Annonsbladet Norra Uppland. Han slutade nyligen som chef för UNT Tryck för att bli vd för Sigtunabygden efter Roland Svanberg, som går i pension.
Ny chef för UNT Tryck blir Magnus Bergmark, tidigare kvalitetschef och ekonomiansvarig.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.