Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

UNT har skaffat Snapchat

Publicerad: 22 januari 2016, 07:30

Vill nå ut med sina nyheter bland yngre.


Ämnen i artikeln:

Snapchat

Från och med i dag finns Upsala Nya Tidning på Snapchat under namnet UNTkoll. Tanken är att följarna ska få en snabb nyhetskoll genom att ta del av några saker det snackas om i Uppland i dag:

Det kommer att vara en blandning av stort och smått. Typ fem saker behöver ha koll på i dag. Vill man sedan läsa vidare får man söka sig till Unt.se, säger Johanna Åberg, redaktör UNT.se.

Satsningen är ett försök att nå den lite yngre målgruppen, som inte sällan går att hitta på sociala medier. Under hösten har UNT:s redaktion arbetat intensivt med att strukturera sitt arbete i just de sociala nätverken:

Under det arbetet dök Snapchat upp som en bubblare. Vi bestämde oss för att prova den nya kanalen för att se hur den kan funka i nyhetsarbetet.

Följarna kan förvänta sig en uppdatering under morgonen och sedan eventuellt fler om det är befogat, enligt Johanna Åberg:

Vi är i allra högsta grad nybörjare, så detta är verkligen bara ett försök. Men vi hoppas att det kan väcka intresset hos fler för att hålla koll på vad som händer i Uppland.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Snapchat

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev