söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

UNT får ny nyhetschef

Publicerad: 16 augusti 2018, 10:56

Matilda Andersson, i dag projektredaktör på magasinet Mama, går till Upsala Nya Tidning. Där ska hon arbeta tillsammans med den befintliga nyhetschefen Catrin Pihl.


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Matilda Andersson kommer närmast från rollen som projektredaktör på magasinet Mama. Dessförinnan har hon bland annat varit på Aftonbladet och Nyheter24. Nu går hon till Upsala Nya Tidning, där hon blir en av två nyhetschefer.

– Det känns jättespännande och som en sjukt rolig utmaning. Ska bli kul att jobba lokalt med tidningen jag växt upp med.

Hur känns det att börja arbeta på din egen lokaltidning?

– Just det att jag har en egen relation till tidningen och har haft möjlighet att lära känna varumärket under en lång tid gör att det känns extra roligt.

Uppdraget som nyhetschef har Matilda Andersson erfarenhet av från tiden på Nyheter24.

– Jag trivdes väldigt bra i den rollen och gillar verkligen att vara med och arbetsleda.

Tiden i magasinsbranschen har varit rolig, berättar hon, men nu ser hon fram emot att syssla med nyhetsproduktion:

– Jag lockas av att få jobba med nyheter igen. Just nu händer det mycket på UNT och det kommer det att fortsätta göra. Det ska bli roligt att vara med på den resan.

Matilda Andersson tror att hennes digitala erfarenhet kan vara bra för att möta de utmaningar UNT står inför:

– Det är en utmaning att många av UNT:s läsare i dag är inbitna papperstidningsprenumeranter. För att locka en ny, yngre målgrupp – som inte alltid är så lätt att nå – behöver vi växla upp digitalt och finnas där målgruppen finns.

Jens Pettersson, redaktionschef på UNT, är glad över att ha rekryterat Matilda Andersson:

– Vi är oerhört glada över att ha värvat Matilda till vårt team på UNT. Sedan en längre tid har vi tydligt fokus på ökad digital läsning och lokaljournalistik som läsarna är beredda att betala för. Matildas erfarenheter av att skapa innehåll för digitala kanaler kommer att bli ett bra tillskott på redaktionen, och göra oss ännu vassare på att nå ut till läsarna med vår journalistik.

Matilda Andersson tillträder sin nya tjänst 1 oktober.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev