Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Unionen om Mittmediavarslet: Vi har förståelse för att det måste gå fort

Publicerad: 29 maj 2019, 06:38

Fredrik Forsberg. Foto: Press.

Tisdagens besked att 50 kommer få gå från annonsavdelningen på Mittmedia möts med förståelse från facket. "Företaget har haft en strategi, styrning och ett ledarskap som inte varit bra för verksamheten", säger Unionens klubbordförande Fredrik Forsberg.


Ämnen i artikeln:

UnionenMittmedia

Under tisdagen informerades anställda vid Mittmedias säljavdelning att 50 personer varslas om uppsägning som en del i Bonniers arbete med att strukturera om koncernen för att gå med vinst nästa år. Under dagen kommer förhandlingar mellan arbetsgivaren och facket att hållas.

På Unionens fackklubb finns i dag en förståelse för att den nya ledningen agerar. Samtidigt riktar man kritik mot den tidigare ledningen.

– Vi förstår den ekonomiska situationen som företaget befinner sig i och som till stora delar beror på att företaget haft en strategi, styrning och ett ledarskap som inte varit bra för verksamheten. Vi har även en förståelse för behovet av att genomföra förändringarna skyndsamt med tanke på verksamhetens ekonomiska läge, säger Fredrik Forsberg, klubbordförande Unionenklubben på Mittmedia.

Kommer ni att ställa några specifika krav i förhandlingarna framöver?

–Vi har precis inlett förhandlingarna och för oss är det viktigt att ha en konstruktiv dialog med företagsledningen för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för den fortsatta verksamheten. Vi ser det som en avgörande faktor att säkerställa företagets intjäningsförmåga och att det därför är viktigt att behålla så mycket som möjligt av den värdeskapande operativa verksamheten i företaget.

Några fler kommentarer vill inte Fredrik Forsberg ge. Han hänvisar till att de sitter i förhandlingar med ledningen.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

UnionenMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.