Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Umeå Tidning vill lyfta fram människan

Publicerad: 2 Mars 2018, 11:43

Umeå Tidnings reportage ”Supportern” är nominerat i kategorin Årets reportage (sport, kultur, nöje). Text och foto: Elisabeth Glaas.

"Vi är genuint intresserade av människor och deras berättelser", säger Elisabeth Glaas, chefredaktör på Umeå Tidning, som är fyrfaldigt nominerad i tävlingen Årets gratistidning.


I morse släpptes den andra delen av nomineringarna till Årets gratistidning. Bland de nominerade finns Umeå Tidning, som de tre senaste åren prisats på branschgalan.

– Det känns väldigt roligt att vårt arbete uppmärksammas på det här sättet. Vi är superglada och stolta! säger chefredaktören Elisabeth Glaas.

Hon berättar att redaktionen sedan starten 2012 ansträngt sig för att lyfta fram människorna bakom nyheterna i tidningen.

– Gärna de som vanligen inte får så stort utrymme i media. Vi på redaktionen är genuint intresserade av människor och deras berättelser och förhoppningsvis förmedlas det till läsarna.

I år är tidningen är dubbelt nominerad i kategorin Årets reportage, (sport, kultur, nöje) och nominerad i kategorin Årets reportage, (personporträtt).

Hur viktig är reportageformen för Umeå Tidning?

– Reportagen är lika viktiga som alla andra delar i tidningen. Vi anstränger oss för att skapa en tidning med varierande innehåll och tempo för att få så många som möjligt att läsa. För oss journalister är det lyxigt att få lite mer tid och utrymme för jobben.

Dessutom tävlar tidningen i kategorin Årets artikelbild. Fotograf Johan Engman har tagit bilden på isvaksbadaren för Umeå Tidnings räkning. Och just bilden är betydelsefull för berättelsen, säger Elisabeth Glaas:

– Bilder är oerhört viktiga för berättelser och något vi verkligen vill prioritera. Bra bilder kommunicerar på ett unikt sätt och kan fånga ögonblick och skeenden som en text inte kan. Bra bilder når ut och berör läsare.

Läs också

Fler nomineringar till Årets gratistidning släppta

Gratistidningarna om nomineringarna

De kan bli Årets gratistidning del 1

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.