Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ulrika Bergsten blir SVT:s Asienkorre

Publicerad: 30 januari 2018, 07:50

Ulrika Bergsten, SVT:s blivande korrespondent i Asien Foto: Johan Paulin/SVT

Med start i höst är Ulrika Bergsten Asienkorrespondent för SVT. Hon kommer att vara stationerad i Peking.


Ämnen i artikeln:

SVT

Till SVT kom Ulrika Bergsten 1999. Hon började som sportreporter. Därefter har hon arbetat som programledare på SVT24 och varit redaktör för Rapport. Mellan åren 2013 till 2017 har Ulrika Bergsten haft uppdraget som Europakorrespondent, med bas i Bryssel. I höst byter hon bevakningsområde till Asien.

”Att få bevaka Asien – och inte minst Kina – är för mig det allra mest spännande uppdraget som korrespondent just nu”, säger Ulrika Bergsten, som tillträder den 1 september.

SVT:s utrikeschef Pia Bernhardson kommenterar rekryteringen:

”Ulrika har en suverän förmåga att förklara komplicerade skeenden och göra dem begripliga för en bred publik. Jag tror att hennes erfarenhet av att bevaka storpolitiken i Europa kan komma väl till pass också i Asien och i Kina. Jag är jätteglad över att Ulrika vill ta sig an denna viktiga uppgift.”

Sedan tre år tillbaka är Susan Ritzén SVT:s korrespondent i Peking. Hon återvänder till Sverige och redaktionen i Stockholm i samband med att Ulrika Bergsten tillträder.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.