Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ulf Johansson lämnar riksnyheterna

Publicerad: 29 mars 2017, 07:19

Ulf Johansson. Foto: Fredrik Hjerling/SVT.

SVT Nyheters chef Ulf Johansson slutar efter sommaren för att gå till samhällsredaktionen i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

SVT

Ulf Johansson, i dag ansvarig utgivare för riksnyheterna, tar nu nästa steg inom SVT. I höst, den 1 september, blir han projektledare för SVT Opinion och Opinion Live i Göteborg.

”Att vara chef för riksnyheterna har varit ett av de finaste jobb jag kunnat tänka mig som publicist, men tiden är mogen att lära sig nya saker. I Göteborg ska jag bland annat arbeta med Opinion Live, vilket ämnesmässigt ligger nära det jag håller på med på riksnyheterna men som är ett väldigt annorlunda format med både en debattsajt och ett program”, säger Ulf Johansson till SVT.

Hösten 2011 stod det klart att Ulf Johansson, då chefredaktör för Nerikes Allehanda, planerade att lämna tidningen för att bli programchef för riksnyheterna. Johansson hade då ingen erfarenhet av att ha arbetat med tv, utan hade tidigare haft andra chefredaktörsroller på Bohusläningen och Smålandsposten.

Som programchef har hans uppdrag bland annat innefattat att utveckla arbetet med de digitala kanalerna. Och fem och ett halvt år senare kan han konstatera att mycket har hänt de senaste åren:

”När jag började så existerade knappt SVT Nyheter på webben. I dag har vi en fullödig nyhetstjänst online samtidigt som våra nyhetsprogram i TV fortfarande håller ställningarna och i vissa fall nått en ännu större publik.”

Rekryteringsarbetet efter Ulf Johanssons efterträdare pågår.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News