Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

UG och Kalla fakta internationellt prisade

Publicerad: 20 april 2016, 06:01

Både Uppdrag granskning och Kalla fakta kammade hem silver under utdelningen av det prestigefyllda New York Festivals i Las Vegas i natt.

Ämnen i artikeln:

New York FestivalsKalla Fakta

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


TV4:s Kalla fakta tog silver i kategorin Health/Medical Information för reportaget Den hemliga kontrollen som avslöjade hur läkare genomför oskuldskontroller på svenska vårdcentraler. Reportern Per Hermanrud, som arbetat med reportaget, deltog under utdelningen i Las Vegas i natt:

”Jag är väldigt glad och stolt. Priset bidrar till att uppmärksamma orättvisor i sjukvården och belysa vad de här utsatta kvinnorna får gå igenom”.

Bakom avslöjandet låg förutom Per Hemanrud producent Andreas Haglind, redaktör Cecilia Wanger, programledare Nicke Nordmark, fotografer/redigerare Aleksandar Vujanovic, Phil Poysti, Stefan Stjerna, Fredrik Kron och Bengt Stenvall samt redaktionschef Anders Oxelström.

”Priset är ännu ett kvitto på att vi upprätthåller TV4:s starka tradition av att göra relevant samhällsjournalistik som berör. Denna gång har vi dessutom nått långt utanför Sveriges gränser med en viktig berättelse. Jag är verkligen stolt över redaktionens gedigna arbete”, säger Casten Almqvist, vd TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Under galan belönades också SVT:s Uppdrag Granskning med ett silver i kategorin Current Affairs för Anna-Klara Bankels och Emil Larssons reportage Barnen från gatan om de marockanska gatupojkarnas liv och situation i Sverige. Programmet, som sändes i september förra året, var också nominerat i kategorin Social Issues.

Teamet Anna-Klara Bankel och Emil Larsson har en närmast unik förmåga att ta sig in på samhällets skuggsida och gräva där ingen annan gräver. Mycket roligt att detta uppmärksammas och prisas internationellt, säger Uppdrag gransknings projektledare och ansvarige utgivare Nils Hanson till Medievärlden.

På New York Festivals uppmärksammas tv-journalistik från hela världen. Totalt är 50 länder med och tävlar om guld-, silver- och bronsmedaljerna.

Här kan du läsa mer om priset.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev