Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag27.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

UG och Kalla fakta finalister i New York Film Festival

Publicerad: 19 Februari 2016, 10:45

UG kan prisas för sin skildring av de marockanska gatupojkarnas liv i Sverige, och TV4 kan belönas för sitt avslöjande om oskuldskontroller på svenska vårdcentraler.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningKalla Fakta

SVT:s Uppdrag Granskning är nominerat i kategorierna Current Affairs och Social Issues för sitt program om hur marockanska pojkar som kommit till Sverige lever på gatan.

Verkligen roligt att Anna-Klara Bankels och Emil Larssons starka reportage uppskattas internationellt. Ett kvitto på att Uppdrag granskning håller ställningarna i den utländska konkurrensen, säger Uppdrag gransknings projektledare och ansvarige utgivare Nils Hanson.

TV4:s Kalla fakta är nominerat i kategorin Health/Medical Information för sitt reportage Den hemliga kontrollen som avslöjade förekomsten av oskuldskontroller på svenska vårdcentraler.

Reportern Per Hermanrud, som är en av personerna bakom reportaget, är glad över nomineringen:

Det är fantastiskt roligt och en stor ära för Kalla Fakta-redaktionen.

Varför tror du att ni är en av de nominerade?

Det är ett ganska unikt avslöjande. Vi får följa med och se vad som händer inne på doktorns rum, när doktorn tror att ingen ser på. Sedan har förstås det internationella genomslaget haft stor betydelse. Många tror att Sverige är en gullig oas långt upp i norr, men så avslöjas det här.

Utdelningen av det prestigefyllda priset sker i Las Vegas i april.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.