Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

UD: Få Dawit Isaak fri är oerhört högt prioriterat

Publicerad: 4 Februari 2009, 13:47

Kabinettssekreterare Frank Belfrage sade i en Ekosändning under dagen att UD tar de senaste uppgifterna om Dawit Isaak på största allvar och att man gör allt för att få honom fri.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

– Jag kan bara säga att det här är ett oerhört högt prioriterat ämne. Vi lägger ned väldigt mycket tid, ansträngningar och resurser på det och vi har ett mål, Dawit Isaak ska bli fri, sade Frank Belfrage till Ekot.

På frågan om man övervägt att inte bara sända ambassadören Fredrik Schiller, som nu ska vara på väg, utan också utrikesminister Carl Bildt eller kanske statsminister Fredrik Reinfeldt till Eritrea svarade Frank Belfrage att inga möjligheter är uteslutna.

Frank Belfrage beskrev   de nuvarande relationerna mellan Sverige och Eritrea som inte längre är bottenfrusna. Man har lyckats etablera en dialog.

Över telefon säger Leif Öbrink, ordförande i organisationen Free Dawit Isaak, till Medievärlden att han är mycket nöjd med  UD:s ansträngningar.

– Parallellt med dem  jagar vi på vår kant vidare med de kontakter vi har inne i Eritrea.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.