Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Twittrar du lugnare nu, Andreas Ekström?

Publicerad: 19 Mars 2012, 12:45

Sydsvenskans reporter Andreas Ekström twittrande om en PO-anmälan gav upphov till en ny anmälan.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Ja, det gör jag nog trots allt. PO:s granskning har fått mig att tänka till om hur tät koppling det finns mellan mig och min tidning. Men jag är också ganska säker på att PO:s regelverk inte ska omfatta alla sociala medier. För i konsekvensens namn kan då min utgivare bli fälld till exempel för något jag säger i en radiodebatt eller på ett seminarium på Gräv om jag då namnger en känd person i ett sammanhang där utgivare menar att tidningens linje är att inte namnge.

Men jag är rädd för att det här ställer i blixtbelysning att systemet inte kommer att fungera i framtiden.

Hur vill du att systemet ska se ut?

Jag har inget jättebra svar. Egentligen inget svar alls. Men då det ändå är ett bra diskussionsklimat i Sverige finns det förutsättningar för att komma fram till något bra.

Har ni diskuterat det här mycket på redaktionen?

Naturligtvis. Daniel Sandström och jag pratade igenom det i samband med brevväxling med PO/PON. Sedan pågår det etiska samtalet hela tiden på redaktionen.

Är det svårt att dra gränserna för när man är privat eller inte på till exempel Twitter?

Det beror på vem du är. För Peter Wolodarski (politisk redaktör på DN) är det inga problem alls. Han är inget annat än sin offentliga person där. Sedan finns det personer som Isobel Hadley-Kamptz (fri skribent) som kan vända ut och in på sig totalt. Jag har extremt svårt att hålla tand för tunga, i alla fall ibland. Så jag hamnar nog någonstans mellan dem.

Har du gjort fler tweets som kan fällas?

Tror faktiskt inte det. Inte ur pressetisk synvinkel i alla fall.

PON friar twitterinlägg

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.