Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag06.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Twittermålet ska avgöras av hovrätten

Publicerad: 7 September 2017, 06:53

Förtalsbråket mellan Richard Herrey och Aftonbladet är inte över. Nu ska fallet tas upp i Svea hovrätt.


Ämnen i artikeln:

TwitterRichard HerreyMartin Aagård

Det var i augusti 2015, efter det danska folketingsvalet, som Aftonbladets kulturredaktör Martin Aagård kallade artisten Richard Herrey för ”din gamle rasist” i ett twitterinlägg från sitt privata konto. Richard Herrey svarade med att stämma Aagårds arbetsgivare Aftonbladet på 30 000 kronor för förtal.

Under efterspelet har Aftonbladet hävdat att tidningen inte kan ta ansvar för vad dess medarbetare uttrycker för privata åsikter i sina sociala medier-kanaler.

I september samma år vann Richard Herrey förtalsmålet och Aftonbladet dömdes att betala skadestånd på 30 000. Men kort därefter skulle Stockholms tingsrätt inhibera domen på grund av felaktig hantering. 

I en ny dom, från april i år, meddelade tingsrätten att Richard Herrey inte har rätt till skadestånd. I stället blev Richard Herrey skyldig att betala rättegångskostnader för både Aftonbladet och Martin Aagård.

Men nu ska hovrätten ta upp fallet, rapporterar Dagens Media.

Läs också

Herrey förlorar twittermålet

Twitterdomen mot Aftonbladet var felaktig

Linnea Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.