Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag08.04.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Twitterdomen mot Aftonbladet var felaktig

Publicerad: 5 Oktober 2015, 07:00

Aftonbladet dömdes att betala skadestånd på 30 000 för en tweet där kulturredaktören Martin Aagård kallade artisten Richard Herrey för rasist.


Ämnen i artikeln:

Twitter

Nu har Stockholms tingsrätt inhiberat domen, på grund av felaktig hantering.

Rickard Herrey hade stämt Aftonbladet då han menade att han utsatts för grovt förtal genom en publicering på Martin Aagårdd twitterkonto. Detta har dock tingsrätten inte tagit ställning till. Domen mot Aftonbladet var en så kallad tredskodom, som dömdes ut för att Aftonbladet inte hade svarat tingsrätten. Enligt domen skulle Aftonbladet betala ett skadestånd på 30 000 kronor till Richard Herrey samt betala rättegångskostnaderna.

Nu har det visat sig att Aftonbladet hade svarat Stockholms tingsrätt 24 september, men att tingsrätten missat att registrera svaret. Målet måste därför tas om.

Domaren i målet, Douglas Hamilton, säger till Svenska Dagbladet att han inte har varit med om något liknande tidigare och kan inte svara på varför tingsrätten missat att registrera Aftonbladets svaromål.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Twitter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.